Vem som helst kan uppnå ekonomisk frihet genom långsiktiga och målmedvetna investeringar.

Mitt namn är Nicholas Ahonen och jag är född och uppvuxen i Tyresö, söder om Stockholm. Numera bosatt på Kungsholmen och sätter värde på promenadavståndet till jobbet.

På de sätt jag kan påverka, lever jag för att uppmuntra människor att ta sin frihet i egna händer och göra privatekonomiskt kloka val för att inte vara kedjad vid nästa månadslön. Det bästa du kan göra är att gå från att överleva på en lön till att leva på avkastningen av ditt kapital. Jag törs påstå att det kan vem som helst uppnå.

Jag är utbildad affärsjurist vid Linköpings Universitet och arbetar sedan 2017 på Danske Bank med Loan Agency, som är en funktion med en koordinerande roll mellan ett större företag som låntagare och två eller fler långivare, för lån som typiskt sett är större än 100 miljoner euro. Storleken på syndikaten kan sträcka sig till 250 långivare under samma låneavtal.

Utöver jobb, har jag en stor passion för privatekonomi och investeringar. Därför är jag aktiv på börsen i den grad mitt arbete tillåter, men också alternativa investeringar i form av ränteprodukter som man får tillgång till på exempelvis Tessin och Lendify. Följ gärna också Tessins blogg, där jag kontinuerligt skriver inlägg och artiklar om den nordiska fastighetsmarknaden, investeringar och privatekonomi – alltså ämnen som ligger mig varmt om hjärtat.

Eftersom jag hyser en stark förkärlek till det skrivna ordet och att förmedla information och kunskap genom detta medium, passar mitt bloggande för Tessin synnerligen väl som en sidosyssla. Det är också syftet med denna hemsida som du nu läser, men också mitt projekt/experiment att tillämpa portföljstrategin All Seasons Portfolio på ett praktiskt sätt som vilken småsparare som helst kan replikera med ETF:er som är tillgängliga i Europa. Min portföljs utveckling och månatliga uppdateringar kan du följa på AllSeasonsPortfolio.eu.

Tidigare, när jag studerade, publicerade jag även en bok om crowdfunding via Jure Förlag, med syfte att förklara hur detta digitala finansieringssätt fungerar ur rättslig synvinkel. Du hittar boken på exempelvis Bokus eller Akademibokhandeln.

På alla plattformar där jag är aktiv med inlägg och artiklar, förmedlar jag tankar,kunskap och smarta tips om privatekonomi och hur du kan ta din finansiella ställning i egna händer. Bara du själv bär ansvar för din förmögenhet.

Jag uppmuntrar också till kommentarer och frågor, så tveka inte att höra av dig om du har frågor eller feedback på vad jag skriver.

Vi hörs i etern,
Nicholas Ahonen

Stäng meny